Header drive in

Richard van der Heijden

Alles voor de zichtbaarheid van je truck

Arrow down Lees verder

DAF doet er alles aan om de zichtbaarheid van uw truck te verhogen, zowel voor de chauffeur als voor andere weggebruikers. Truck verlichting speelt daarbij de hoofdrol. Tegenwoordig zijn trucks voor een groot deel voorzien van ledverlichting. Dit heeft voordelen op het gebied van energiebesparing, maar vooral ook voor de veiligheid en het comfort van de chauffeur.

Lees hier meer over truck verlichting en zichtbaarheid.

De menselijke waarneming van truck verlichting

Wat niet onderschat mag worden is de menselijke waarneming van licht. Er zijn veel aspecten die invloed hebben op hoe het menselijke oog licht interpreteert. Denk hierbij aan de lichtsterkte, verspreiding van licht, lichtkleur en de positie ten opzichte van het licht. Bij DAF combineren we allerlei inzichten om te komen tot een optimum point. Zo is de unieke kleur van het DAF-licht samengesteld om in de meest voorkomende situaties optimaal te presteren.

Uitbreiden met truck verlichting

Elke DAF-truck is natuurlijk uitgerust met alle standaardverlichting die nodig is om veilig de weg op te kunnen. Daarnaast zijn er allerlei extra lampen en accessoires te koop om de zichtbaarheid te vergroten, zoals signaallampen, zwaailichten, markeringslampen en werklampen. Voegt u extra lampen toe aan uw truck? Dan moet u wel rekening houden met wet- en regelgeving. Het is niet toegestaan om teveel lampen te installeren. Zitten de lampen in de weg of verblinden ze tegenliggers? Dan worden ze afgekeurd tijdens de jaarlijkse APK. Bij de DAF-dealer weten ze precies welke lampen binnen deze wetten en regels vallen, dus vraag de DAF-dealer gerust om advies.

Truck verlichting: de ultieme tip

Kurosch Asghari, System owner vehicle Exterior Lighting bij DAF Trucks: “Raak de lamplens van de koplamp nooit aan! Deze is gemaakt van polycarbonaat. Er zit een ultraviolet coating op die de lens beschermt tegen UV-straling. Beschadig je de coating (bijvoorbeeld door in de winter de ijslaag eraf te krabben), dan vergeelt het glas. Dit is onpraktisch, onveilig en bovendien raakt de uitstraling van de truck verstoord. Je kan het vergeelde glas polijsten, maar binnen een paar maanden zijn ze weer vergeeld. Eeuwig zonde. Raak de lampen niet aan en ze zien er na 10 jaar nog steeds uit als nieuw.”

Vragen of meer weten?

Heb je vragen over truck verlichting of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt natuurlijk zelf contact met ons of een van onze accountmanagers opnemen. 

Naam
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Richard van der Heijden

Richard van der Heijden

Accountmanager regio Roosendaal