DAF stuur

René Heusdens

Hoe zorg ik dat de airbag zijn werk kan doen?

Arrow down Lees verder

Een airbag zorgt voor extra veiligheid, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt. Of een truck voorzien is van een airbag, is te zien aan een sticker met het airbagsymbool én de tekst ‘AIRBAG’ op het stuurwiel. Heeft de truck een airbag, dan zijn de volgende tips van belang.

Inspectie airbag

De airbag functioneert correct als na het inschakelen van het contact het airbagwaarschuwingssignaal op het hoofddisplay verschijnt en na 5 tot 10 seconden weer verdwijnt. Verschijnt er helemaal geen symbool of blijft het symbool juist langer staan? Dan is er iets niet in orde. Laat dit zo snel mogelijk controleren in onze werkplaats.

Tips: onderhoud van de airbag

Het is belangrijk om de airbag op de juiste manier te onderhouden. Na uiterlijk 15 jaar dienen de hoofdonderdelen van het airbag- en gordelspannersysteem te worden vervangen. De elektronische regeleenheid moet na 10 jaar vervangen worden. Daarnaast adviseren we het volgende:

  • Laat na een lichte aanrijding waarbij de airbag níet is geactiveerd het systeem controleren in onze werkplaats;

  • Breng geen wijzigingen aan in het airbag- en gordelspannersysteem;

  • Laat een airbag (wanneer nodig) alléén vervangen bij ons.

Vragem?

Heb je vragen over de airbags in je truck of wilt u een airbag laten vervangen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt natuurlijk zelf contact met ons of een van onze accountmanagers opnemen. 

Naam
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
René Heusdens

René Heusdens

Accountmanager regio Ede