Tol

Guus Berkers

Let op: Wijzigingen Tol

Arrow down Lees verder

De regering is voornemens om vanaf 1 januari 2019 nieuwe toltarieven in te voeren. Het wetsvoorstel is nog niet helemaal afgerond, dat betekent dat er in de komende periode nog meer wijzigingen doorgevoerd kunnen worden.

Sinds juni 2018 zijn de gewichtsklassen al weergegeven op de On-Board units. Voorheen was het invoeren van de gewichtsklasse optioneel, maar vanaf 1 januari 2019 is dit verplicht en absoluut noodzakelijk. Bovendien is het voor voertuigen en voertuigcombinaties met een bruto voertuiggewicht van meer dan 18 ton verplicht om ook het aantal assen te vermelden.  Voor voertuigen met een lager bruto voertuiggewicht is het aangeven van het aantal assen op vrijwillige basis. Als de gewichtsklasse niet juist wordt ingevoerd, leidt dit tot een geldboete van het verschuldigde tolbedrag.

Belangrijke notitie

Om het brutogewicht van voertuigcombinaties te bepalen, wordt het bruto voertuiggewicht van afzonderlijke voertuigen bij elkaar opgeteld. Ondersteuning en oplegger krachten zijn niet inbegrepen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze wijziging of wilt u weten wat u moet doen om deze wijziging door te voeren? Laat hieronder uw gegevens achter en wij helpen u graag. 

Naam
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Guus Berkers

Guus Berkers

Chief Maintenance Officer