Truck vraagt aandacht

Freek van Mourik

Uw truck vraagt aandacht, ook als hij stilstaat

Arrow down Lees verder

Als uw trucks voor een langere periode gedwongen stilstaan, is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. Dit voorkomt dat u straks misschien te maken krijgt met onvoorziene onderhoudskosten. En het bevordert een vlotte herstart van uw onderneming.

Checks die u zelf kunt uitvoeren

• Controleren brandstofniveau. Ons advies is een tank die voor minimaal 75% gevuld is. Een legere tank kan watercondens geven en de brandstof vervuilen.

• Draai de brandstofdop stevig dicht. Ook dit voorkomt dat water in de brandstoftank terechtkomt.

• Tap het eventueel aanwezige vocht uit alle luchtketels volledig af. Daarmee blijft u waterschade in het remsysteem voor. Breng daarna het systeem weer volledig op druk.

• Leeg eventueel aanwezig vocht uit de waterafscheider en controleer het filter. Een optimaal functionerende waterafscheider vermindert het risico op schade door wisselende brandstofkwaliteit.

• Verwijder etensresten uit de cabine. Fruit, brood en drank en een afgesloten cabine waar de zon op brandt, zijn geen gezonde combinatie. Rol ook uw zonneschermen naar beneden.

• Zet de ventilatieroosters in de cabine open. De automatische luchtventilatie houdt het interieur in de beste conditie.

• Controleer regelmatig de accuspanning. Wij adviseren een driewekelijkse controle. Bij spanningsverlies kunt u de accu aansluiten op een druppelaar.

Checks die u overlaat aan de DAF-dealer

• AdBlue® deactiveren. Het gebruik van AdBlue® vermindert uw uitlaatemissie wat het milieu ten goede komt. Ook heeft AdBlue® een positief effect op het verlagen van uw brandstofverbruik. Staat uw truck langer dan een maand stil? Laat ons dan het AdBlue® systeem deactiveren.

• Reguliere onderhoudsbeurt. Dit kan een goed moment zijn om gepland of preventief onderhoud te laten uitvoeren, zodat niets u in de weg staat en uw wagenpark weer de volle verdiencapaciteit heeft zodra u weer de weg op kunt.

Wilt u meer tips en technische adviezen over wat u kunt doen bij langdurige stilstand? Wij beantwoorden graag uw vragen. Tot slot: zorg niet alleen goed voor uw wagenpark, maar ook voor uw eigen gezondheid, met name in deze ongekende tijden.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel of wilt u uw truck door ons laten nakijken? Laat dan uw gegevens achter middels onderstaand formulier en wij nemen contact met u op. 

Naam
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Freek

Freek van Mourik

Parts manager truck