DAF onderdelen

Freek van Mourik

Waarom kiezen voor DAF Originele Onderdelen?

Arrow down Lees verder

Besparen op vrachtwagenonderdelen heeft op de lange termijn een negatief effect op het totale kostenplaatje. Daarom is kiezen voor DAF Originele Onderdelen de beste optie. We gebruiken de nieuwste technologieën en de beste materialen om onderdelen te maken die zorgen voor optimale prestaties en een laag brandstofverbruik.

Arjan Gubbels, Head of Product Marketing PACCAR Parts Europe, vertelt hoe dit precies werkt.

Moderne systemen zijn kwetsbaar
Arjan Gubbels: "Moderne voertuigen worden steeds complexer. Elektronica en software spelen een steeds grotere rol, net als wet- en regelgeving. Voertuigen zijn hierdoor efficiënter en betrouwbaarder geworden, maar ook gevoeliger voor imitatie-onderdelen. Er hoeft maar één onderdeeltje af te wijken en het complete systeem werkt niet meer optimaal, met het risico op ongeplande stilstand. Ik adviseer daarom altijd het zekere voor het onzekere te nemen en te kiezen voor kwalitatieve en betrouwbare onderdelen die perfect met elkaar samenwerken."

Brandstof besparen met DAF Originele Onderdelen
DAF Originele Onderdelen zijn ontwikkeld voor optimale prestaties, waardoor brandstof wordt bespaard. Bas te Winkel, Product Manager, geeft een voorbeeld over NOx-sensoren: "Een Euro 6 voertuig mag een minimale hoeveelheid aan schadelijke stoffen uitstoten. Daar houden we bij de ontwikkeling natuurlijk rekening mee. Onze originele DAF NOx-sensoren zijn ontwikkeld en getest om zo laag mogelijke kosten per kilometer te realiseren. Dit doen we door het verbruik van diesel en AdBlue te verlagen én het onderhoudsinterval zo lang mogelijk te maken. Kies je voor een imitatie-onderdeel, dan kan de NOx-uitstoot wel 50% afwijken ten opzichte van DAF Originele Onderdelen. Hierdoor overtreedt je mogelijk de Euro 6 wetgeving (met hoge boetes als gevolg) én heb je te maken met hogere kosten door het toenemende verbruik van diesel en AdBlue. Bovendien moet een imitatiesensor ongeveer twee keer zo snel vervangen worden. Ook vervalt de DAF Garantie op het desbetreffende systeem, omdat het niet meer optimaal werkt door gebruik van imitatie-onderdelen."

Veiligheid boven alles
"Uiteindelijk is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkst", legt Arjan Gubbels uit. "Neem bijvoorbeeld het remsysteem, dat specifiek is ontwikkeld voor een DAF. Koop je DAF Originele Onderdelen, dan werken de remschijf en het remblok optimaal samen. Er is dan minder slijtage en minder kans op een defect. Vervang je één van deze twee onderdelen door een niet-origineel onderdeel, dan zal het hele systeem sneller opwarmen, sneller slijten en uiteindelijk eerder kapot gaan. Dit is gevaarlijk, zorgt voor ongeplande stilstand én extra kosten die voorkomen hadden kunnen worden. Mijn advies luidt: denk aan de lange termijn en kies voor zekerheid en veiligheid. Kijk naar je de totale eigendomskosten in plaats van een kleine besparing op imitatie-onderdelen."

Volledige garantie met DAF Originele Onderdelen
Een ander voordeel van DAF Originele Onderdelen is de volledige garantie. Mocht er iets stuk gaan, dan worden de onderdelen volledig kosteloos vervangen. Ook support van International Truck Service (ITS) is gedekt. Daarin is DAF uniek. Arjan Gubbels: "Kiest u voor imitatie-onderdelen, dan biedt de fabrikant alleen garantie op het onderdeel zelf. De kosten om het onderdeel te laten vervangen zijn dan voor eigen rekening. Met DAF Originele Onderdelen weet je wél waar u aan toe bent."

Meer informatie over DAF Originele Onderdelen

Wil je meer weten over de beste onderdelen voor trucks? Breng een bezoek aan één van onze vestigingen of neem gerust contact met ons op. 

Naam
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Freek

Freek van Mourik

Parts manager truck