International Truck of the Year 2018

DAF XF/CF range is de grote winnaar!

Arrow down Lees verder

DAF’s nieuwe XF/CF truckrange is verkozen tot International Truck of the Year 2018 door een jury van 23 vooraanstaande bedrijfsautojournalisten, die de grootste truckmagazines van heel Europa vertegenwoordigen.

De prestigieuze award werd overhandigd aan Preston Feight, president van DAF Trucks, aan het einde van de eerste dag van de transportvakbeurs Solutrans in het Franse Lyon.

DAF’s nieuwe XF en CF won de verkiezing met 104 stemmen. In een nek-aan-nek race zegevierde de nieuwe Nederlandse truckrange en eindigde voor de nieuwe Iveco Stralis NP 460 pk met gasmotor. De Scania XT bouwrange eindigde als derde.

International Truck of the Year

De innovatieve nieuwe aandrijflijnen van de XF/CF range bestaan uit de geoptimaliseerde MX-11 en MX-13 zescilinder motoren die goed geïntegreerd zijn met de nieuwe ZF Traxon 12-gangs automatische transmissie en de nieuwe DAF achterassen. Samen zorgen ze voor sterk verbeterd weggedrag, beter brandstofverbruik en een zijdezachte schakelkarakteristiek.

De Truck of the Year juryleden stellen de nieuwe features van de XF/CF range die de energie-effiency verbeteren bijzonder op prijs. Voorbeelden daarvan zijn de verbeterde verbranding van diesel, een vermindering van interne motorfrictie, lagere toerentallen, intelligente assistentiesystemen, geïntegreerde aandrijflijncomponenten, andere schakelstrategieën, verbeterde predictive features gebaseerd op een nieuw elektronisch ontwerp plus diverse gewichtsbesparingen, zoals die in het compacte SCR-nabehandelingssysteem.

In het bijzonder waarderen de ITOY juryleden de geavanceerde aanpassingen van de aandrijflijnen van de XF/CF. Tijdens een recente testrit door België en Nederland kon die uitgebreid ervaren worden. Een van de voordelen daarvan die duidelijk te merken was tijdens de rit zijn langere perioden met Eco-Roll (brandstofbesparing), veroorzaakt door de betere integratie van motor en versnellingsbak, in combinatie met de op GPS-gebaseerde Predictive Cruise Control functie.

De jurystemmen samenvattend zegt ITOY juryvoorzitter Gianenrico Griffini: “Met de introductie van de nieuwe XF/CF range heeft DAF een truckserie afgeleverd die nieuwe standaards zet op het gebied van energie-efficiency in de aandrijflijn en overall prestaties.”

International truck of the Year

Meer weten over de nieuwe range DAF trucks? Neem contact met ons op en wij praten u graag bij over de vele voordelen en nieuwe features van deze nieuwe range.