
Tips voor de chauffeur
Door onze Trainer Ton
Goede kennis van uw voertuig betekent niet alleen een risico vermindering op schades, maar vergroot ook de veiligheid op de weg en heeft een positief effect op het brandstofverbruik van uw truck.
Kortom hoe kunt u uw voertuig maximaal laten renderen?

Instructievideo's
In en rondom uw DAF
Onze trainer Ton heeft verschillende handige filmpjes voor u gemaakt over alle ins en outs van uw DAF. Hoe werkt nu eigenlijk de stoelbediening, de tachograaf of welke zaken zitten er allemaal op het dashboard?
In een aantal korte video's vertellen wij u alles!

Rij- en rusttijdenwet
Hoe zit dat precies?
De Europese Unie heeft voor ons vastgelegd hoe lang we maximaal mogen rijden en hoe lang we minimaal moeten pauzeren en rusten. Op 11 april 2007 werden de rij- en rusttijden voor het laatst aangepast en opnieuw vastgesteld.
Hoe zit dat nu precies?

Tips voor het nieuwe rijden
Bespaar tot wel 20% brandstofverbruik
Het Nieuwe Rijden kan u veel opleveren. Door net een beetje anders te rijden dan u tot nu toe gewend bent kunt u tot wel 20% op het brandstofverbruik besparen. Daarnaast zit u lekker ontspannen achter het stuur, rijdt u veiliger, bespaart u flink op de kosten én draagt u bij aan een beter milieu.
Benieuwd hoe?

Chauffeurstrainingen
Blijf up to date
Sinds 2009 zijn chauffeurs vanuit de Europese Unie verplicht om na te scholen. Chauffeurs moeten elke 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Belangrijk voor u als beroepschauffeur om dit snel, goedkoop en efficiënt te halen. Wij zijn officieel gecertificeerd om deze trainingen te verzorgen.
Benieuwd naar de trainingen?

Cabine kantelen
in vijf stappen
Wanneer je onderweg onder de motorkap wilt kijken, dient de cabine te worden gekanteld. In een video leggen we uit hoe je dit in vijf stappen op een veilige manier kunt doen.

Zelf de accu vervangen
welke risico's zijn er?
Is het verstandig om zelf de vrachtwagen accu te vervangen? Dit is afhankelijk van uw eigen expertise en ervaring. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. In een video laten we stap voor stap zien wat er allemaal bij komt kijken én wat de risico's zijn.
Wanneer u merkt dat de accu kuren begint te vertonen, bijvoorbeeld doordat u deze regelmatig moet overstarten of de lichten zwakker worden, zijn dat indicaties dat de accu het binnenkort gaat begeven. Neem bij twijfel altijd contact op met een van onze TB T&TS vestigingen.