Logistieke roadshow

Ralph Hoefman

Logistiek is de motor van de economie

Arrow down Lees verder

De Logistieke Roadshow in Rivierenland is begonnen: meer dan 800 leerlingen maken deze week kennis met logistiek en transport. De aftrap was bij KWC Culemborg.

Dat gebeurde met een aantal gesprekjes ten overstaan van groepen leerlingen en genodigden, waaronder ondernemers, gemeentebestuurders en onderwijsdeskundigen. Wethouder Colin Stolwijk van Culemborg: “De Logistieke Roadshow van Logistics Valley is een mooie manier om bedrijven en bedrijvigheid in deze sector  onder de aandacht te brengen. Het is fantastisch dat de logistiek naar de leerlingen toe komt, het is een mooie start om op een veilige manier de oriëntatie op hun loopbaan te beginnen.”

Conrector Roland Schippers vond het niet meer dan logisch dat de sector zich op deze maniet presenteerde. “De hele omgeving en de stad Culemborg staan bol van de logistiek, deze roadshow is een van de grote stimulansen om onze leerlingen bekend te maken met de bedrijfstak.” Directeur Ondernemerschap en Dienstverlening Josje Verhoeven van ROC Rivor gaf aan waarom haar organisatie de Roadshow mede heeft georganiseerd. “Als je door deze kennismaking geïnteresseerd raakt in een van de vele beroepen die er binnen logistiek en transport mogelijk zijn, kun je dat vak bij ons leren. Want alles, tot de prijzen die de leerlingen deze week kunnen winnen, is immers logistiek.”

Dat benadrukte ook Ralph Hoefman, directeur van TB Truck& Trailer Service, dat de truck beschikbaar stelt waarmee deze week langs scholen in Geldermalsen, Druten, Kesteren en Tiel wordt getoerd. “Logistiek is de motor van de economie, logistiek gaat altijd door. Ik hoop dat deze kennismaking leidt tot de keus van jonge mensen voor werk in de sector, ze zijn namelijk hard nodig. Kies voor techniek, kies voor logistiek.”

Voorzitter Frans van Rijn (Hitachi Vantara) van Logistics Valley Rivierenland stelde dat er geen leven mogelijk meer is zónder logistiek. “Het gaat niet alleen om het laden van vrachtwagens, er zijn zó veel verschillende beroepen in deze sector waarmee je een bijdrage kunt leveren aan de samenleving. We vinden het daarom ook heel fijn dat Provincie Gelderland zeer positief staat tegenover onze inspanningen, we voelen ons daardoor geruggesteund.”

Ralph Hoefman

Ralph Hoefman

Algemeen Directeur Truck