DAF_XF_NEW_GENERATION

Ralph Hoefman

Nieuwe Generatie DAF XF 450 gekroond tot ‘Green Truck 2023’

Arrow down Lees verder

Prestigieuze award voor meest efficiënte langeafstandstrekker op de markt

De Nieuwe Generatie DAF XF 450 is door de toonaangevende Duitse vakbladen VerkehrsRundschau en Trucker uitgeroepen tot ‘Green Truck 2023’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van zowel de toonaangevende transportefficiency als het gunstige brandstofverbruik van de DAF XF.

 

DAF_NEW_GENERATION

Elk jaar organiseren VerkehrsRundschau en Trucker een uitgebreide vergelijking van trekkers van alle toonaangevende merken. De primaire focus ligt daarbij op het brandstofverbruik, dat zich direct vertaalt naar de CO2-uitstoot. Bij de toekenning van de titel ‘Green Truck 2023’ wordt bovendien rekening gehouden met het AdBlue-verbruik én de tijdens de test behaalde gemiddelde rijsnelheid.

Extreem laag diesel verbruik

Op de lange Duitse testroute overklaste de Nieuwe Generatie DAF XF met zijn 330 kW/450 pk PACCAR MX-11 motor de competitie met een extreem laag dieselverbruik van 21,26 l/100 km – het equivalent van 675 gram CO2 per kilometer – en een AdBlue consumptie van slechts 1,32 l/100 km. De gemiddelde rijsnelheid bedroeg een uitstekende 80,06 kilometer per uur.

Optimale aerodynamica

“DAF heeft een concurrentievoordeel omdat het tot nu toe de enige fabrikant is die de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van afmetingen van vrachtwagens heeft doorgevoerd”, stelt Jan Burgdorf, hoofd van de afdeling Test & Technologie van de tijdschriften VerkehrsRundschau en TRUCKER. “De nieuwe regels maken een verlenging van de voorzijde mogelijk voor een optimale aerodynamica. Dat draagt bij aan het toonaangevend lage brandstofverbruik van DAF.”

Patrick Dean, lid van DAF’s Board of Management en Chief Engineer: “Dat de Nieuwe Generatie XF 450 is uitgeroepen tot ‘Green Truck 2023’ is een fantastische prestatie en een erkenning van het harde werk van het hele DAF-team. Onze Nieuwe Generatie trucks hebben niet alleen een nieuwe standaard gezet als het gaat om brandstofefficiëntie, maar bieden ook een eersteklas veiligheid en chauffeurscomfort. Daardoor zijn het de ultieme trucks voor zowel chauffeur als eigenaar. Met de ‘Green Truck Award’ bewijst deze truckserie dat DAF ook op milieugebied toonaangevend is.”

Ralph Hoefman

Ralph Hoefman

Algemeen Directeur Truck